Hinkelmans recept

Havermout met appel en rabarber

Recept voor 4 personen, bereiding 25 min

Ingrediënten

  • 4 grote stengels rabarber
  • 4 appels
  • 12 eetlepels havermout
  • 4 eetlepels boekweitmeel
  • 4 eetlepels kaneel
  • 4 eetlepels agavesiroop of honing
  • 6 eetlepels kokosolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃
  2. Snijd de appel en rabarberstelen in stukjes en meng in een pannetje met de kaneel.
  3. Zet het pannetje op laag vuur met een klein laagje water en laat 15 minuten zachtjes koken totdat de appel en rabarber zacht is.
  4. Voeg de agavesiroop of honing toe en meng goed. Plaats dit mengel in een ovenbestendig bakje.
  5. Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg hier de havermout en boekweitmeel aan toe. Meng goed en schep dit op het appel en rabarbermengsel.
  6. Bak dit 20 tot 25 minuten in de oven en serveer met een schepje kwark of yoghurt.
Deel nu: