Hinkelmans recept

Hollandse rucola pesto

Recept voor 6 personen, voorbereiding 10 min, bereiding 10 min

Ingrediënten

  • 100 gram rucola, fijngesneden
  • 75 gram walnoten, gepeld
  • 50 ml koolzaad of olijfolie
  • 100 gram oude (schapen)kaas
  • 2 tenen verse knoflook
  • 1 theelepel azijn (of citroen)
  • Peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Was de rucola in koud water en droog met een sladroger. Snijd 2/3 van de rucola fijn en houd de rest achter voor de garnering.
  2. Rasp 2/3 van de oude kaas en houd de rest achter voor de garnering.
  3. Rooster de walnoten in een droge pan bruin en krokant. Snijd de walnoten in grove stukken.
  4. Pureer in een keukenmachine de rucola, walnoten, kaas, knoflook en olie tot een smeuïge massa. Voeg indien nodig extra olie of peper toe.

Tips:

  • Schenk een laagje olie op de (overgebleven) pesto om deze langer te bewaren. De pesto is ook heerlijk als dip op vers (desem)brood.
  • Combineer de rucola in de zomer met een een paar basilicumblaadjes of vervang deze buiten het seizoen door winterpostelein
  • Lekker met verse pasta. Meng de pesto door de pasta, en maak het geheel af met wat oude kaas die je ook in de pesto hebt gebruikt.
Deel nu: