Hinkelmans recept

Rabarbercake

Recept voor 12 personen, bereiding 120 min

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter: 240 gr voor de vulling & 10 gr voor invetten
  • 200 gr suiker: 165 gr voor de vulling & 35 gr voor taartvorm en bovenkant
  • 450 gr rabarber
  • 165 gr bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 5 gr bakpoeder
  • 5 gr zout
  • 2 grote of 3 medium eieren
  • 60 ml sour cream of Griekse yoghurt
  • Taartvorm 24x24 of 28x20

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Vet de taartvorm in met de boter en bestrooi met suiker.
  3. Snijd de rabarber in de lengte doormidden. Reserveer 6-8 van de mooiste stukken voor de bovenkant van de taart. Snijd resterende rabarber in 2-3 cm stukken.
  4. Mix amandelmeel, bloem, bakpoeder en zout in een keukenmachine.
  5. Mix 240 gram boter, 165 gram suiker en de vanillesuiker met een mixer in een kom tot een glad geheel.
  6. Voeg de eieren er een voor een aan toe en mix dit in ongeveer 4 minuten glad.
  7. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de yoghurt of sour cream toe.
  8. Voeg de gehakte rabarber toe en schep het beslag in de ingevette taartvorm.
  9. Leg de bewaarde rabarberstelen hierboven op en strooi de resterende suiker hierover heen.
  10. Bak de cake in 70-80 minuten gaar. (plaats eventueel een stukje bakpapier onder de taartvorm voor het opvangen van eventueel bakvocht.
Deel nu: