Recept voor 10-12 personen, voorbereiding 15 min, bereiding 50 min
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 6 gram (wijsteen)bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 75 ml versgeperst citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 cakevorm van 24 cm
Werkwijze
Oven voorverwarmen, cakevorm invetten of voorzien van bakpapier.
Boter met suiker en zout tot crème mixen.
Eén voor één eieren toevoegen. Mixer op hoge snelheid, dan wordt het beslag luchtig.
Voeg nu de citroensap toe en mix deze goed door het mengsel.
Vervolgens bloem, bakpoeder en vanillesuiker voorzichtig toevoegen en goed door elkaar mixen op een wat lage snelheid.
In (ingevette) bakvorm gieten, midden in de oven plaatsen en in 50 minuten bakken op 150 graden Celsius.