Hinkelmans recept

Havermout plaatcake

Recept voor 14 personen, voorbereiding 30 min, bereiding 45 min

Ingrediënten

Voor een grote plaatcake van ongeveer 30 bij 40 cm:
• 200 gram havermout
• 4 appels en 100 gram blauwe bessen (of 6 appels als je het zonder blauwe bessen wilt maken)
• 400 gram bloem
• 15 gram bakpoeder
• 150 gram bruine basterdsuiker
• 300 gram roomboter
• 2 theelepels kaneel
• Eetlepel citroensap
• Eetlepel suiker
• Snufje zout

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Schep de appelstukjes (en eventueel de bessen) met de kaneel, het citroensap en een eetlepel suiker door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een kom en meng de havermout, de bloem, de bakpoeder en de bruine basterdsuiker door elkaar. Voeg een snufje zout toe. Smelt de boter in de magnetron en meng dit door het mengsel. Er zal een kruimelig deeg ontstaan.

Beleg de bakplaat met ongeveer 2/3e van het havermoutmengsel en druk het stevig aan op de bakplaat. Verdeel hier de appelpartjes over en kruimel het overige havermoutmengsel erover heen.

Zet de appelplaatcake ongeveer 45 minuten in de oven en smullen maar!

Deel nu: