Hinkelman staat voor de Nederlandse keuken en daar horen natuurlijk recepten bij. Die we graag met je delen. Sommige zijn echte klassiekers, die nemen je mee naar de keuken van onze moeders en oma’s. Andere recepten hebben een eigentijdse twist, kijken naar ingrediënten die vandaag veel worden gebruikt en die passen in een gezonde levensttijl. Ga proberen en genieten. Laat je ons weten wat je er van vindt? Of wil jij een recept met ons delen? Laat het ons dan weten via info@hinkelman.nl

Hollandse rucola pesto

Een lokale variant op de bekende pesto met basilicum. Rucola groeit heel gemakkelijk in een kruidenbak of op een balkon en kan van april tot oktober geoogst worden. Combineer de rucola in de zomer met een paar basilicumblaadjes of vervang deze buiten het seizoen door winterpostelein.

Salieboter met citroen

Deze salieboter is makkelijk zelf te maken en kan zeker een week in de koelkast bewaard worden. Heerlijk voor bij de BBQ met een stokbroodje of met gebraden vlees.

 

 

Rabarbercake

Rabarber is weer in het seizoen: heerlijk van Nederlandse bodem! Veel mensen denken dat rabarber een fruitsoort is maar het is een groente. Rabarber heeft een fris, zoete en zure smaak die echt perfect is voor toetjes.

Havermout plaatcake

Een plaatcake is altijd zo fijn om te maken. Je kunt er prima van delen, en deze cake is na een dag nog lekkerder! Neem nou deze havermout plaatcake met appel en blauwe bessen.