Hollandse rucola pesto

Een lokale variant op de bekende pesto met basilicum. Rucola groeit heel gemakkelijk in een kruidenbak of op een balkon en kan van april tot oktober geoogst worden. Combineer de rucola in de zomer met een paar basilicumblaadjes of vervang deze buiten het seizoen door winterpostelein.

Salieboter met citroen

Deze salieboter is makkelijk zelf te maken en kan zeker een week in de koelkast bewaard worden. Heerlijk voor bij de BBQ met een stokbroodje of met gebraden vlees.

 

 

Rabarbercake

Rabarber is weer in het seizoen: heerlijk van Nederlandse bodem! Veel mensen denken dat rabarber een fruitsoort is maar het is een groente. Rabarber heeft een fris, zoete en zure smaak die echt perfect is voor toetjes.

Havermout plaatcake

Een plaatcake is altijd zo fijn om te maken. Je kunt er prima van delen, en deze cake is na een dag nog lekkerder! Neem nou deze havermout plaatcake met appel en blauwe bessen.

 

Roombotercake

Deze roombotercake is een bewezen recept. Een extra lekkere smaak krijg je door het toevoegen van de vanillesuiker en door het beslag echt lekker lang te kloppen.

Salieboter met citroen

Deze boter is makkelijk zelf te maken en kan zeker een week in de koelkast bewaard worden. Je kan hem serveren bij alle soorten gebakken en gebraden vlees (denk BBQ). Of gewoon op een sneetje geroosterd brood. En er zit geen knoflook in, dus ook prettig voor iedereen om je heen 🙂